Seleccionar página

Reus puja al vehicle elèctric >>>

La Mostra del vehicles elèctrics Velèctric dóna a conèixer, durant aquest dissabte, les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives

Els visitants que s’apropin a la Plaça Llibertat de Reus per conèixer de primera mà la Mostra de vehicles Velèctric podran provar més d’una trentena de cotxes, motos i bicicletes elèctriques. Alhora, s’endinsaran en les possibilitats i avenços tecnlògics que ofereixen aquest tipus d’energies alternatives al carburant fòssil, lliures de gasos contaminants i CO2 i de contaminació acústica.

Els espais de la mostra estan dividits en quatre grups. En primer lloc, es troba l’exposició dels vehicles elèctrics dels concessionaris de la zona amb dos espais diferenciats: un pels vehicles de quatre rodes i un altre per les motos i bicicletes. Les motocicletes tenen un circuït de proves a la mateixa plaça, mentre que els cotxes i bicicletes elèctriques podran fer recorreguts per la ciutat.
D’altra banda, hi ha l’espai institucional de l’Ajuntament de Reus, des d’on s’organitzen les activitats lúdiques i participatives. Des d’aquest espai també s’informa sobre els efectes del consum de combustibles fòssils, i de l’impacte sobre la salut i el medi ambient.

Així mateix, els curiosos i visitants tindran activitats i tallers lúdics per reflexionar sobre l’ús i impactes de l’energia. Es podrà calcular l’estalvi en emissions de gasos contaminants si fessin els seus trajectes habituals en vehicle elèctric. Finalment, en col·laboració amb l’associació Pequeños Ingenieros, i dirigit especialment al públic infantil, s’instal·larà a la plaça de la Llibertat un Scalextric elèctric mogut per pedaleig.

Els interessats en realitzar una visita guiada en bici elèctrica ho podran fer de manera gratuïta i cada hora, mentre donen un tomb pel centre de la ciutat. L’horari de la jornada és de de 10:30h a 14:00h i de 18:00h a 21:00h.