Seleccionar página

Quan el fred comença a fer-se present i s’acosta el cap d’any, l’activitat de la ciutat, des de la dels propis negocis i comerços fins a la de les persones, va agafant un major dinamisme que culmina en les festes de Nadal. És en aquests moments on la mobilitat urbana se’n pot ressentir més desfavorablement i, fins i tot, en determinats moments arribar a incidir força negativament tant en la seva pròpia imatge com en la qualitat de vida i la confortabilitat dels ciutadans.

La presència d’iniciatives com la de CUÏC, amb l’aportació de mitjans mòbils d’emissió zero o de mínima emissió en CO2, poden contrarestar aquests efectes i possibilitar una millora tant per a la ciutat com per al ciutadà i afavorir l’economia local al llarg d’aquesta època de l’any.

Els serveis oferts són la missatgeria i el repartiment en l’àmbit local i de proximitat, la promoció de nous models de mobilitat i logística i la potenciació del model de ciclisme com a estil de la nova cultura urbana. CUÏC es troba ubicat a la plaça Catalunya, 6, on també s’ofereix el primer establiment Bike room de la ciutat, com a servei de custòdia de bicicletes per a aquells usuaris de les dues rodes que ho necessitin.

Actualment inexistent a les comarques de Tarragona, CUÏC es presenta doncs com un servei alternatiu, dinàmic i innovador en l’anomenada nova cultura urbana, en el que destaca la reincorporació de figures de mobilitat tradicional com la bicicleta – els més grans recorden el xarric o recader dels colmados i pastisseries amb el seu tricicle de càrrega pels carrers adoquinats de Reus –, la potenciació de nous models de mobilitat, com la incorporació de vehicles elèctrics, la definició d’una nova logística basada en la mobilitat sostenible en la distribució de mercaderies urbanes i la promoció publicitària en campanyes i esdeveniments, entre d’altres.

Jordi Escolà
CUÏC SCP.

ARTICLE D’OPINIÓ A LA GUIA DE REUS.